Wij zijn voor iedereen geopend op afspraak, u kunt een afspraak maken via Telefoon, Mail, Chat, Whatsapp of Social Media. Wij zien u graag weer in onze showroom!

Het Nederlands kampioenschap in Kamperzeedijk is een begrip in de stepperswereld. Dat gaat dan om het NK duur over vijftig kilometer, want ook een kleine sport als steppen kent haar specialismen en dat zijn – naast deze lange afstand – de sprint en de cross.

Hermien Koers staat bekend om haar sprintcapaciteiten; de routinier van Stepteam Selles Auto's Kamperzeedijk verlegt de aandacht echter steeds meer naar het duurwerk. De mix van beide zorgde zaterdag voor een knappe tweede plek in de thuiswedstrijd met start en finish aan de Oostermaat.

In tien ronden wist geen van de vier vrouwen die samen op kop reden een ontsnapping te forceren en zo liep het uit op een eindsprint. Koers vertelt hierover: “De laatste halve ronde was één lange sprint met snelheden dik boven de dertig kilometer, een echte uitputtingsslag waarbij ik flink diep moest gaan.” Het was precies genoeg om als tweede te eindigen, achter de gedoodverfde favoriet, Rosanne Reijne van het Woudenbergse Stepteam High Level.

Zilver was er ook voor teamgenoten Josine Akkermans bij de junioren en voor Johan Klooster in de categorie cadetten. Veteraan Brian Veltman completeerde met brons een succesvol NK voor het thuisteam.

Foto: het podium bij de dames met links op de foto Hermien Koers (eigen foto Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk)