Grijs kenteken met 5 zitplaatsen - Selles auto's

Een auto op grijs kenteken is interessant voor bedrijven en ondernemers. Wanneer u een auto op grijs kenteken aanschaft kunt u profiteren van de volgende voordelen.

  • Laag wegenbelasting tarief
  • Lagere aanschafprijs
  • Lagere verzekeringspremie
  • Grijs kenteken dubbele cabine en 5 zitplaatsen

Een grijs kenteken auto moet voor de Nederlandse wet aan een aantal eisen en maten voldoen. Daardoor is er meestal maar plek voor 2 personen. Een aantal van onze modellen is echter aangepast zodat u toch met 4, 5 of 6 personen op grijs kenteken kunt rijden. Hierdoor blijft u profiteren van de lagere maandlasten. De Isuzu D-max, Nissan Navara, Nissan Titan, Dodge Ram, ,Ford F150 en Toyota Tundra zijn luxe bedrijfsauto's en kunnen wij leven met een dubbel cabine op grijs kenteken.

Bijtelling grijs kenteken

Wanneer u een bedrijfsauto privé gebruikt moet u dit doorgeven aan de belasting dienst. Een percentage van de cataloguswaarde van de auto wordt opgeteld bij uw bruto loon. Het percentage hangt af van de uitstoot van de auto.

De bijtelling van een grijs kenteken auto werkt op dezelfde manier, u dient echter bij de netto cataloguswaarde de BPM en BTW op te tellen. Over het totaal kunt u de bijtelling berekenen.

Youngtimer grijs kenteken

Een auto van 15 jaar en ouder is een youngtimer, hiervoor mag u de dagwaarde gebruiken om de bijtelling te bepalen. Hierdoor wordt de bijtelling aanzienlijk lager.

Heeft u een auto zien staan op onze site en wilt u de bijtelling weten? Neem dan contact met ons op.