Export - Selles auto's

export

Heeft u een auto in onze voorraad zien staan die u graag zou willen uitvoeren? Ook dit kunnen wij verzorgen. U ontvangt van ons een uitvoerverklaring en desgewenst een tijdelijk kenteken incl. verzekering waarmee u de auto over de weg mag verplaatsen. Het enige wat wij van u nodig hebben is een geldig legitimatiebewijs.

Uitvoerverklaring

De uitvoerverklaring is het belangrijkste document dat u nodig heeft als u een auto wilt exporteren. Dit is het bewijs dat uw voertuig officieel voor uitvoer is aangemeld in het kentekenregister. U bent dan niet langer aansprakelijk voor de voertuiggebonden verplichtingen.

Met het verkrijgen van dit document vervalt de geldigheid van het kentekenbewijs en mag u met uw voertuig geen gebruik meer maken van de openbare weg, tenzij u een uitvoerkenteken aanvraagt.

Kosten:

 • Uitvoerverklaring EU (19% BTW) € 40,-
 • Inname- /vernietiging kentekenplaten (19% BTW) € 4,-

  Uitvoerkenteken

  Wanneer een voor uitvoer/export aangemeld voertuig gebruik gaat maken van de openbare weg, ofwel rijdend naar het land van bestemming gaat, is een uitvoerkenteken benodigd. Bij de aanmelding voor export worden de Nederlandse kentekenplaten namelijk vernietigd. Het uitvoerkenteken is vervolgens 14 dagen geldig. U heeft dus 14 dagen de tijd om het voertuig al rijdende te transporteren naar het land van bestemming.

  Een uitvoerkenteken kan alleen worden verstrekt als het voertuig nog een geldige APK-keuring heeft. Mocht de vervaldatum van de APK eerder aflopen, dan is de APK-vervaldatum de vervaldatum van het uitvoerkenteken.

  De uitvoerkentekenplaat bestaat uit een witte kentekenplaat met zwarte cijfers en letters. Op het kenteken wordt eerst één cijfer, vervolgens twee letters gevolgd door een combinatie van drie letters of cijfers vermeld.

  Kosten (inclusief uitvoerverklaring):

 • Uitvoerkentekenbewijs EU (19% BTW) € 60,-
 • Inname- /vernietiging kentekenplaten (19% BTW) € 4,- (verplicht)
 • Set nummerplaten EU 19% BTW € 20,- (optioneel)

  Groene kaart

  U wilt een voertuig exporteren? Houd er rekening mee dat ook exportvoertuigen WA verzekerd dienen te zijn. U kunt uw exportvoertuig tijdelijk verzekeren met de Groene kaart. Dit internationale verzekeringsbewijs heeft een WA dekking en is 15 dagen geldig.

  Om een Groene kaart te verkrijgen neemt u de volgende zaken mee:

  Het kentekenbewijs, transitokenteken en/ of uitvoerkentekenbewijs Legitimatiebewijs van de bestuurder

  Kosten:

 • Groene kaart voertuig cat. A (personenauto’s) € 85,-
 •